Jag läser & ser

16.04.2021
Glennon Doyles senaste bok, Otjämjbar – Untamed

(köpt den som Kindle och bara väntar). Det var hon som slog igenom med Love Warrior, varit anorektiker, bulemiker, alkoholist, narkotikamissbrukare, gått på AA-möten, superkristen, varit gift, skild, blivit kär i en kvinna, gift på nytt, har barn m m. En urkraft till kvinna som lär oss bl a att lyssna. STOP TALKING som det står på ett av hennes visitkort. Reglerna inom AA hur man lyssnar skulle vi alla kunna ta till oss. Kommer nog att skriva ett dokument om det i framtiden då urviktig kunskap. On how to be a better listener. Kolla på hennes klipp på Facebook, YouTube, läs hennes böcker, hon förändrar liv! Inkl MUSD25 insamlade pengar till marginaliserade kvinnor och barn i USA. Det är INTE kattskit. Together Rising. Och en artikel i New York Times.

25.01.2021 Life Coach vs Therapist, Tony Robbins

Och jag ska gå nämnda Robbins UPW 3-6 juni (uppskjutet då vi fick vägglöss från grannen och medföljande kaos.) Kommer att bli otroligt intressant!

20.01.2020

Just nu läser jag Marie Forloes bok: Everything is Figureoutable. Köpte den som pocket på engelska. Försöker mest köpa e-böcker idag, antingen Adlibris Letto eller Amazon Kindle. Båda två kan jag läsa på paddan och mobilen. Marie är superkänd idag. Omtalad av både Elizabeth Gilbert & Oprah och syns överallt just nu.

”Allt går bara man har ett VARFÖR.” okänd upphovsmakare

Inom ACT ALP (Annas LeptinProtokoll) pratar vi mycket om känslan, inriktningen – som blir just ett varför.

22.01.2020

Hittade Robin Sharma när han kom ut med Munken som sålde sin Ferrari. Följt honom sedan dess. Fick denna av min nya italienska affärskontakt Beatrice.

23.01.2020

Beatrice Lugano från Milano, Italien är hyfsat ny i Sverige, älskar landet, naturen, bor i närheten av en sjö. Vi träffades på LinkedIn, hon bad om ett möte, jag kollade lite hennes bakgrund innan jag tackade ja och vi hade ett par fantastiska timmar.

23.01.2020

Värderingar är en av många aspekter inom coaching. Att leva med sina värderingar. Att veta vilka de är. Ett intressant inlägg:
Så många ord – KASAM – Salutogenes, internalisisering och externalisering, medvetandegöra, systematiska processer, verktyg och metoder som finns, tester, Livshjulet, T-GROW(E), olika slags coachingmodeller, reflexioner m m. Oerhört intressant utbildning, krävande men såå givande.

02.02.2020

Att säga/tacka nej till människor är en av livets stora frågor. Hur gör jag utan att de som alltid fått ett ja förut blir ledsna, förbannade, tycker jag är en egoist etc. Hur säger jag nej utan att komma en ett kg förklaringar som de enbart anser är bortförklaringar. Läs och se om något av dessa kan passa dig. 17 sätt att säga nej.

02.02.2020

Jag läser ”Monster i terapi – skräcklitteraturens ikoner hos psykologen” av Jenny Jägerfeld och Mats Strandberg. Frankenstein, Dr Jekyll och Mr Hyde, Dorian Gray. Urkul och många av psykologens sätt att hantera dessa varelser påminner om coaching. Spegling, omformulering, kan du vara mer specifik m m. Psykologen är dessutom en lebisk kvinna, varelserna från 1700-talet. Vissa kulturkrockar uppstår 🙂 Jenny är psykolog, Mats känd författare.

03.02.2020

World Meters – hur mår världen och hur mår vi människor i den? – följ hur många vi är, dör, föds, Corona-virusets offer m m. Statistik så det stänker om det! Idag i november följer jag mest www.platz.se

14.02.2020

Happy Friends Day!
What I learned from the seminar yesterday – my WHY is: ”I want to improve my clients’ health, life and future.”

Think about ways to live a fulfilled life.

18.02.2020

Gregg Braden – ”Human by Design” – 1,5 timmar online från Basel. Om våra gemensamma kulturer, religioner, shamaner, medicinmän, helande kvinnor – ju längre forskarna går tillbaka desto mer gemensamma faktorer hittar de. Connection – Abundance – Cooperation – Harmony – Significance. Han och Bruce Lipton pratade nyss för FN. Inga småpojkar eller flummare precis utan med gedigen utbildning, forskning, vetenskap, resor över hela världen och ett enormt arbete ligger bakom det de säger. Gregg är från början geolog, Bruce biolog. http://www.greggbraden.com &
 https://www.brucelipton.com/

Och alla de stora förändringar och utmaningar vi står för, vi snart åtta miljarder invånare på samma planet och EN människoras – Homo Sapiens Sapiens. Klimatförändringar för människor – djur-natur-miljö – allt större ekonomiska klyftor – virus/sjukdomar – krig/konflikter/etnisk rensning pga tro, religion, kultur m m – utanförskap – slavar/trafficking – barn, kvinnor och starka män, flyktingar, inkl nu också miljöflyktingar. Hat, hot, rasism/nazism/fascism grasserar på bl a sociala medier. Populistiska politiska partier baserade på att skapa så stora motsättningar mellan människor som möjligt i stället för att ena oss , dyker upp och blir allt större och mer odemokratiska, även i demokratiska samhällen. Skiljelinjer mellan rika och fattiga, inhemska och utlänningar, sjuka och friska, utbildade och analfabeter, titlar och kastlösa, män och kvinnor, vuxna och barn, religion och sexuell inriktning. Det är alltid några som är bäst och många som är underst i hierarkierna som blir allt fler i stället för färre. Allt mer uppdelade och ställda mot varandra. ”The better we know ourselves the less we fear changes in the world. The less we fear others.”

Jan-november

Jag har läst ett 10-tal coachingböcker sedan jag började denna resa i januari. Fyra av dem på engelska, resten svenska. Snart är tre utbildningar avklarade och takten ökar. Diplomerad blev jag i början på juni. Transformational Coaching blev klar i augusti och är nu mitt i alla inlämningsuppgifter och coachingar in i det sista för att hålla rutinen uppe inför de sista certifieringsdagarna i slutet av september. Detta är så kul, så givande, såå krävande, så spännande, så upplyftande när någon ser ett mönster i sitt beteende, växer och går framåt. En bok de flesta älskat är Susann Jeffers – Feel the Fear and Do it Anyway. Bort/förminska begränsande tankar, kritiska röster och offermentalitet. https://www.amazon.com/Feel-Fear-Anyway%C2%AE-techniques-Indecision-ebook/dp/B008OXEROK/ref=sr_1_1?
crid=3HJA97Y35JWOT&keywords=feel+the+fear+and+do+it+an
yway&qid=1599569693&sprefix=feel+the+fe%2Caps%2C260&sr=8-1

29.11.2020

Boken jag köpte tidigt i höstas, men lades i vill-läsa-högen medan de lästa pluggböckerna blev allt fler. Skriver upp alla böcker jag läser sedan 1978, så bra koll 🙂 Denna bok är otrolig, hisnande och spännande/skrämmande om vår snara framtid. En framtid som kommer att gälla oss alla, vare sig vi vill eller inte. Kontanterna håller på att avverkas då vi swishar som aldrig förr och använder kreditkort och köper på nätet. I Kina har en robot nyligen gått ut läkarlinjen, men toppbetyg. Min kusin i Finland har haft drönare i flera år, använder i jobbet och har licens (där är det ordning på lagarna …) Han gör ett liknande arbete från luften som min pappa gjorde från små flygplan. Boniera skog. Läs boken, hon är otroligt duktig, har rest runt och intervjuat forskare, IT-höjdare m m.
https://chef.se/sara-ohrvall-om-nya-boken-ditt-framtida-jag/