Omtvistat

Hälsofascism & konspirationsteorier

102. Hälsofascism

Hälsofascism / sekterism / pandemi vs infodemi
Min uppgörelse som hälsomänniska om Covid & konspirationsteorier
Eventuella felskrivelser- och stavelser är pga mig. Återkom gärna så jag får ett korrekt dokument. Jobbat på detta i dagar, då jag tycker det är viktigt att det kommer ut. Orkar du läsa – tack! Tack dessutom för alla stöttande, positiva meddelanden jag fått idag. Trodde det skulle bli långt värre.

Och så har jag några frågor till min fd hälsolärare. Hur tänkte du att vi ska göra med de som är inlåsta – häktade, fängslade, äldreboende, sjukhus/psyket, inlagda/intagna, använder Hemtjänsten, elever från förskolor och upp universitet som blir serverade enligt Livsmedelsverkets riktlinjer, vilka är som vi vet något industrikonsensusanpassade riktlinjer? De institutionsboende som inte klarar sig själva, som inte kan ett dyft om hälsa, som i vissa fall knappt klarar av att knyta skorna själva. Arbetsplatsens café/matsal då det till affären är flera kilometer/mil och enbart mikro finns tillgänglig för att värma egenmedtagen mat. Inget socker/sötningsmedel, inget gluten, ingen skräp-/snabbmat, inga Mamma Scans köttbullar, bullar, kakor, glass, pizza, pasta, hamburgare, inga mjölkprodukter, bara ekologiskt odlat, gräsbetat, viltlevande, hemskjutet, inget mikrat, bara hemlagat, inga tillsatser, kemikalier i hemmet, köket, badrummet, på jobbet. Och hjälp vad mycket kunskaper du kräver av alla människor.
Du som skrattade åt långtidssjuka pga Covid kräver nu att om vi unnar oss så kan vi lika gärna dö. Om vi vaccinerar oss kan det gå åt helsiket. Om vi inte – samma sak. Vi kan också dö av cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, bli ihjälskjutna, ihjälkörda, mördade av vår partner m m – alla dessa jämförelser som ni brukar leka med. Vi kan bli sjuka med och av vaccinet, pga Covid, lite eller massor eller dö på IVA om vi hinner in när vi med ens inte kan andas (hänt tre till mig närstående, två hade dött utan sjukvård, båda friska, arbetande, hyfsat vältränade, men troligen inte asketiska.) Så många frågor, så få svar. Och du som blockat mig för mina åsikters och värderingars skull 

Dagens Nyheters intervju med mig
Konspirationsteorierna har fått henne att bryta med flera vänner.” En artikel i en hel serie om konspirationsteorierna.

24.05.2021

Faktaresistens, fake news, sociala medier och hälsa
Stockholms universitet ger en fristående sommarkurs 7,5 poäng. Kolla också litteraturlistan som ger bra tips på böcker.

Opposing Views – ”Mikhaila Peterson hosts Opposing Views: COVID. This week’s guests, Dr. Joseph Mercola and Dr. Jeremy Kamil, cover a variety of topics in the health world and more specifically on COVID-19. Dr Mercola discusses the origin of the COVID-19 virus, lockdown procedures, the great reset, and the vaccine – a view very different from the narrative many of us have encountered. Dr. Jeremy Kamil uses his experience in the world of researching viruses and personal experience working with COVID-19 during this pandemic to formulate conflicting views with Dr. Mercola.”

Vaccinpandemin : om sanningen skall fram – Stefan Whilde från förlaget Censurerad bok – som inte alls är censurerad, finns att köpa hos olika bokhandlare. Och vem/vilka står för sanningen, Sanningen, SANNINGEN – den enda och giltiga? Stefan är en gammal fd kontakt, duktig Homeopat. Väldigt oredigerad text, samma saker/påstsåenden upprepas i det oändliga.

23.09.2021

Respekten för medicinsk frihet är noll hos vissa. Höger-vänster. Forskning/vetenskap – egen inläsning (som också är bra). Anti-vaxxare – de som väljer vaccin. Klyftorna blir allt större. För & emot.
Tumult när vaccinmotståndare bröt sig in på vårdcentral i Västerås

Bloggaren Lena skriver ett nytt inlägg om motrörelsen mot konspirationsteorier. Och i helgen demonstrerades det mot de begränsade friheterna. Vi i Sverige som har och har haft mest friheter hela tiden! 07.06.2021 Och idag får jag min andra spruta Pfizer vid Globen. Förra gången mådde jag perfekt.

Kontroverserna fortsätter, långt ifrån Sverige och USA. Nu är det en indisk yoga-kändis som ifrågasätts då han bl a ansett att den västerländska/moderna/skolmedicinen dödar. Dessa generaliseringar – antingen/eller, för/emot, svart/vitt, vi/dom, svenskar/invandrare, vakna/sovande är så vanligt förekommande. 25.05.2021

De friheter vi svenskar tar för givna och de ytterst lindringa begränsningarna av våra liv vi har fått utstå, jämfört med andra länder (perspektiv!), missbrukar demonstranterna. Vi har yttrandefrihet, de blir inte censurerade, men om de bryter mot regler i t ex en Facebook-grupp blir du blockade. Vi har demokrati (som naggas i kanten av nazister och fascister.) Vi har öppenhet, men varje mord på en politiker, mordhot mot journalister, författare, poliser, domare, åklagare, kronofogden, Försäkringskassan, forskare, tv-anställda m fl naggar det i kanten, en liten bit i taget. Yogamammor som glatt och aningslös marscherar tillsammans med nazister vars enda mål är att TA över Sverige. Sedan har vi varken yttrandefrihet, mångfald, demokrati, fri press, fria samtal, FRIHET, alla människors lika värde, genustänk, feminism, jämställdhet, öppenhet m m kvar! Really? Vems frihet är viktigare – din eller min? Din frihet att smitta – eller min frihet att inte bli smittad? Din frihet att uttrycka dina åsikter om min person vs min frihet att inte bli hotad med våldtäkt och mord?

SvD-artikel –Miljontals tror på Qanon i USA
Om det är 15% betyder det ca 30 miljoner amerikaner som tror på dessa spökhistorier! Hur många svenskar – tippar på ett par tusen. 15% skulle betyda 1,5 miljoner inkl 80+ och bebisar. Och inte alla SD, M, KD, L tror väl på dessa?

Ja, jisses! Som om inte jorden redan hade nog med problem – Covid – 4-8 miljoner döda, långtidssjuka, sörjande, arbets-, pappers- och hemlösa, missbrukare, yrkeskriminella maffior, så har vi en galopperande miljökollaps, krig, svält, diktaturer/totalitära stater – slavar/trafficking, urfattiga (som igen ökar efter att ha minskat i åratal, flyktingar – pga krig, svält o grava miljöförändringar (och Sverige fortsätter exportera vapen, övervakningsteknologi m m), en lika galopperande rasism; i Sverige, i USA, i Ungern, Polen m fl kul länder. Nazismen sprider sig, får fäste hos vissa, andra är bara fullkomliga aningslösa. Fascistiska idéer – en stark ledare som pekar med hela handen (Vit-Ryssland, Ryssland, Kina, Nord-Korea är fina exempel.) Och narcissistiska idéer – jag först, jag vill ha, jag vill inte göra/ta/ha, skit i alla andra, reglerna gäller inte mig, jag är priviligerad för att xxxx.

Var ska detta sluta? Under min livstid? Vi i vårt trygga land uppe i Norden som har så himla mycket. Ska vi verkligen kasta bort allt detta i hat & shopping? Allt djupare klyftor mellan vänster-extremhöger, fattig-rik, svart-vit, vill-vill inte, tror-tror inte. Nej, jag gillar INTE kommunister (Finland!), men f-n inga rasister på våra gator! Vi har öppnat Pandoras box – hur lätt är det på en skala att packa ner alla ormar, troll, monster m fl igen?

Kina! Wired har en låång artikel om Kinas uppförande i början av pandemin där (ovanligt öppet rapporterat – det var det jag började läsa) till med ens CLAMP – järnhanden kom farande och all information sinade.
Inside the Early Days of China’s Coronavirus Cover-Up
The dawn of a pandemic—as seen through the news and social media posts that vanished from China’s internet.
Kina & Ryssland anses stå för de flesta konspirationstrollfabrikerna ang Covid. Destabilisering av länder, invånare, demokratiska val m m är väl tanken.

Anti-masks – anti-vaccinations – anti-science – anti-rules
Footage shows US flight attendant being attacked by passenger
”A dispute over Southwest Airlines’ mask policy led to a passenger punching a flight attendant. Incidents like these have been on the rise in the US, according to the Federal Aviation Administration. There have been 2,500 reports of ”unruly behaviour” by passengers in 2021, says the agency, compared to 100-150 during a typical year. Most of the incidents were related to the federal mask mandate.”

Lenas blogginlägg:
”Trust the Plan!” sa QAnon. Det gick så där.
”Efter pensionen har jag snöat in på att blogga, skrivit en del om Trump och Qanon. I USA svällde Q snabbt när de ”gick ihop” med ”Save the Children,” och nu såg man ju den brokiga samlingen budskap vid demonstrationen här. Då blir det ju mera begripligt hur det kan bli så MÅNGA, (för de härskande rymdödlorna kan väl inte övertyga omedelbart?)” – Lena är en gammal kontakt sedan början av 90-talet som tog kontakt 🙂 TACK!

Forum för anhöriga till Qare
”Intressant och skrämmande hur de kämpar för att nå sina (fd) närstående.”

List of Conspiracies – Wikipedias Wikilist – över konspirationsteorier på engelska. Alla uppradade.

Allt är en konspiration. En resa genom i underlandet, 2019, Kent Werne – pocket
”En helt fantastisk bok, en rapp och underhållande rundmålning av konspirationsteoriernas förlovade värld.” Mattias Hagberg, GP
”En djupt imponerande bedrift. Allt är en konspiration håller internationell klass och förtjänar att bli översatt och läst inte bara i Sverige.” Rasmus Fleischer, Expressen
”En bok som borde ingå i alla statsvetenskapliga grundkurser.” Jonas Thente, DN

Kalergiplanen – har ni hört talas om det planerade folkutbytet i Europa. Från majoriteten vita kristna/katoliker till en majoritet av svarta/muslimer/judar?

Eller New World Order – den nya världsregeringen – judiska bankirer eller några väldigt rika vita män?

Låg USA:s regering bakom 9/11? Mördades John F. Kennedy av CIA? Dirigeras flyktingströmmarna av George Soros? Är klimathotet en bluff? Styrs världen egentligen av Bilderberggruppen, Illuminati, muslimer eller judiska finansmän? Många tror det. Där vissa ser lobbyism, ideologi och marknadskrafter ser andra en konspiration, en hemlig sammansvärjning som fejkar terrordåd, skapar finanskriser, mördar olydiga politiker, kontrollerar medierna och manipulerar demokratin. De kallas konspirationsteoretiker. Själva ser de sig som sanningssökare. Och de sprider sin sanning genom böcker, filmer och i sociala medier, i en växande ekokammare.

Allt är en konspiration handlar om konspirationstänkandets värld. Kent Werne möter ledande konspirationsteoretiker, frilägger en för många okänd idéhistoria och undersöker varför konspirationsteorier uppstår och i vissa lägen som just nu sprids som en löpeld bland folk som inte hade en aning om att världen styrs av rymdödlor. Kent Werne är frilansjournalist och författare med en rad avslöjande artiklar och reportageböcker bakom sig. På Ordfront har han tidigare utkommit med böckerna Du sköna nya hem (2010) och Amerikansk höst (2012). Han är född 1978 och bor i Stockholm.

”Det är spännande och intressant rakt igenom. Mellan raderna anar man varningen för en smäll i en snar framtid, när vanföreställningarna möter en tändande gnista. Om den inträffar är detta boken som förklarar varför.” Jack Werner, Sydsvenskan
”Boken tar med oss på en svindlande resa in i en skuggvärld där udda existenser och aspirerande maktspelare korsbefruktar varandra. Genom gedigen research och möten med både frontfigurer och gräsrötter avtäcker Werne konspirationsteoriernas reaktionära rötter och möjligen kärna.” Laila Vianden, Arbetet
”En utomordentligt välskriven och initierad skildring av en just nu allt påtagligare trend.” Jan Molin, Socialpolitik
”En lättläst, rolig, hyperaktuell och spännande bok.” Sotenäs kommunbibliotek, bokblogg.

Biden has initiated a thorough investigation after the earlier WHO one. Chinese have screamed accordingly as they did NOT want to open computers nor freezers for WHO. And there are two labs in Wuhan, not just one. And the American Military is said to have something to do with one of them as they got kicked out of US for doing some quite lethal studies. And where were the infected animals after MERS & SARS? The lab-leakage then? And 3.000 before her have voiced the lab-theory? Planned or leaked? My own was that an infected rat got away and someone on the outside ate it.
https://www.technologyreview.com/2021/06/25/1027140/lab-leak-alina-chan/

Konspirationsteorierna och verkligheten: sex historiska gåtor, Erik Åsard, 2016
Fängslande läsning om konspirationsteorier!
»Kunskapsrikt och intressant … Åsards bok är tankeväckande i en tid då vi verkar ha allt lättare att tro på konspirationer och dåligt kontrollerade historier.« Dagens Nyheter

Vem angav Anne Frank? Vad orsakade Dag Hammarskjölds död? Och vilka låg egentligen bakom terrorist-attackerna den 11 september 2001? Det är historiska gåtor som fortfarande debatteras och omgärdas av en mängd konspirationsteorier. Statsvetaren och författaren Erik Åsard skriver initierat och fängslande om bakgrunden till dessa fall, och dessutom om kidnappningen av Charles Lindberghs son, Rudolf Hess flygning till Skottland och mordet på John F Kennedy. Med nutida forskning som utgångspunkt redogör Åsard för de ledande konspirationsteorierna om fallen och ställer dem i kontrast till de faktiska händelseförloppen.

Pressröster om boken:
»Berättelserna är sakliga och livfulla … vilande på en gedigen grund av tidigare forskning.« Svenska Dagbladet
»… mycket läsvärt … det är kloka resonemang.« Östra Småland
»En fängslande bok om konspirationsteorier. Ämnet i sig är ju lockande och Åsard tar sig an sex spännande historiska fall … Det är en välskriven bok med ett lättillgängligt språk och där författaren ger en saklig analys av de faktiska omständigheterna kring varje enskilt fall.« Skaraborgs Allehanda
»En spännande och läsvärd bok.« Hemmets Vän
»En synnerligen aktuell bok på grund av de många konspirationsteorier som populariserats på senare år, inte minst genom internet. Erik Åsards bok är en saklig men läsvänlig och högintressant genomgång av exempelvis mordet på John F. Kennedy och terrorattackerna 9/11.« Bloggen Militärt med Gyllenhaal

DN har denna vecka (36) igen haft en serie om konspirationsteorier jag läst. Inför 9/11 som ju förstås allt är påhittat, inkl de 2.977 + 19 terrorister döda i de fyra flygplansattackerna och London, Madrid, Drottninggatans två terrorister m m. Igår identifierades ytterligare ett lik mha DNA så det arbete fortsätter. Man vet väl vilka som dog/fattas, men de ska säkert pusslas ihop med tusentals benbitar så att familjen/släkten/vännerna får ro.

Förminska & förneka

13.07.2020

Jag känner många människor som går igenom tuffa saker i livet. Egna och andras sjukdomar, rädsla/oro/ångest för Covid-19, kroniska sjukdomar som sjukvården inte alltid tar på allvar, diagnosticera, behandla, göra något åt, dödsfall i familjen/släkten m m. Och så dessa personer runt omkring som förminskar sjukdomen (som ibland t o m inte syns) och människors känslor eller förnekar hela Covid-19:s existens, allt medan människor jag känner/känner till ligger på IVA 1-4 veckor i en respirator nedsövda, för att om de har tur och deras kropp orkar, väckas och ha månader till års rehabilitering framför sig inkl de roliga omgångarna med Försäkringskassan som ju känns så upplyftande i tider då man knappt vet vad man heter.

Att inte ta till sig från andra människors erfarenheter, berättelser, artiklar, böcker utan vara tvungen att själv gå igenom tuffa händelser innan man till slut inser hur det känns – inpå det bara skinnet – när en hel del av det rivits av och man först då går en igen insikt. Att inte ha empati för andras motgångar, ibland klart för många på en gång. Att inte kunna räcka ut en hjälpande hand, ett öra någon timme för att bara lyssna och finnas där, en middag, en blombukett. Att bara käckt och hurtigt utropa förenklingsmodeller – bara du gör sig och så löser sig sig ALLT, ska du se. Så farligt är det väl ändå inte. Du ska se att det gör över alldeles strax. Inte kan det vara så hemskt. Etc etc etc. Att tro att jag vet bäst vad den andra personen ska göra/hitta på/fixa till trots att personen i vanliga fall klarar det utmärkt. Det är arrogant! Det är själviskt! Det är förminskande!

Misshandels- och dödsfallen

07.07.2020

Det finns ett tydligt mönster. Lär dig det och dra fort som attan. Det är ditt och dina barns och dina djurs liv det handlar om. Bara det!

* Han hämtar dig varje dag. Han överöser dig med komplimanger, kärleksbetygelser, presenter. Han ger dig ALLT.

* Allt går väldigt fort – flytta in hos honom/han flyttar in hos dig inom några veckor – allt är himlastormande, ni är som gjorda för varandra, han följer alla dina steg. Han tar hand om dig och ditt.

* Han börjar sakta men säkert ifrågasätta dina kompisar, dina vänner, dina manliga kolleger, dina mejl, dina inlägg på sociala medier, din familj, dina släktingar – du har ju honom NU! Det räcker väl?? Du behöver inga andra. Sektvarning!

* Svartsjukan och kontrollerandet märks allt mer.

* Förminskandena, fördummandena, föraktet – klädstil, skratt, smink, personlighet – allt är FEL, FEL, FEL! Din självkänsla börjar brytas ner, bit för bit. Ingen annan kommer någonsin att vilja ha dig/se åt dig. Du är ful, fet, dum i huvudet, äcklig hora som är otrogen med allt och alla! Inte hans fel att han måste slå för att du är så jäkla xxxx. Lära dig en läxa! Uppfostra dig!

* Han begränsar ditt liv, din ekonomi (tar över, vill ha koder, lösenord), din handlings- och beslutsförmåga, ditt livsutrymme.

* Då faller första slaget – våldtäkten – misshandeln – och ursäkterna, tårarna, ska ALDRIG mer göra så – tills ett par veckor andra och 78:e.

Till slut har du inget värde, inga vänner, ingen familj, släkt. Inga pengar/sparkapital, framtid. Du kan lika gärna vara död! Och han kommer att jaga dig till världens ände! ca 800 kvinnor minst håller sig supergömda – i Sverige, medan förövarna går fria. De kan hittas vilken minut/dag som helst. Av någon klantig/blåögd myndighetsperson, en förskoleperson, en naiv FB-användare som delar mannens eftersökning – ENDAST Missing People!!!

Han kan vara en hon!

Healing from Narcissistic Abuse

24.01.2020

Yvonne Fuchs – KURSPAKET: ”Healing from Narcissistic Abuse ” – http://www.yvonnefuchs.se/

”Att hela såren efter narcissistiska svek o trauman. Hur kan jag hela mina sår, min sorg, min stress, min ilska, min ångest och min besvikelse – från en eller flera djupt smärtsamma och mkt osunda, svekfulla narcissistiska relationer? (Kärlek, familj, släkt, vänner, arbete, etc.) Och hur kan jag undvika att hamna i osunda, destruktiva, narcissistiska relationer framöver? Hur kan jag bli så hel att jag inte tycker narcissister är spännande och attraktiva mer? Och hur kan jag sluta vara en narcissist-magnet som ideligen drar till mig narcissister?

♥️ Healingen börjar med en djup – ACCEPTANS – till det smärtsamma du har varit med om. Så du inte längre längre läcker av din energi, din tid och din livsglädje på – frustration, besvikelse, sorg, ånger, skam, skuld, grubbel eller hämndbegär… Eller att du vill ha ett ”förlåt” eller en förklaring, etc…
för det svekfulla, lögnaktiga och grymt respektlösa som narcissisten gjort och som hon/han naturligtvis även fortsätter att göra… Denna försonings- o acceptansprocessen är en STOR inre BEFRIELSE! Att slippa läcka energi mer – fast du har varit med om stora svek o trauman.

♥️ Att sedan på djupet – FÖRSTÅ – VARFÖR – detta hände just dig. Även detta är en STOR BEFRIELSE i hela nervsystemet! Att tydligt se, inse, ta in och på djupet äga – vad i dig – som attraherade dig till att gå på/falla för – grov manipulation, charm, offer (du vill rädda/hjälpa narcissisten), förförelsekonster, smicker, fejk, falskhet, bluff o spel. Du förstår nu varför just du kunde bli så grovt lurad och bedragen av en egoistisk person – som aldrig har älskat än mindre respekterar dig – någonsin!
(Eftersom narcissister inte kan det!🖤) Insikten att narcissisten aldrig någonsin har älskat dig – må vara smärtsam – men också djupt befriande att äga och ta in. Men insikten om – ditt EGET SÅR – som gjorde att du attraherades av en narcissist – är MYCKET VÄRDEFULL – för att du ska kunna bli hel!

♥️ Och därefter – att på djupet – HELA – de sår o trauman, i dig, som ledde dig till narcissisten. Såren från långt tidigare i ditt liv – som utan att du själv förstod det – gjorde dig till en stor ”narcissist-magnet”! Vi helar, omfamnar och förstår – våra tidiga sår o trauman – så att vi blir de vi är ämnade att vara – trygga, harmoniska, tillitsfulla, glada, lyckliga och – tillfreds med allt i våra Liv!

Att få vara en trygg person med mycket gott omdöme – och som gör sunda, stressfria, mogna, hållbara, väl genomtänkta och kärleksfulla val i livet!

Varmt välkommen till ett kraftfullt, insiktsfullt, transformerande, kärleksfullt, glädjerikt- och djupt HELANDE – kurspaket!♥️

Att hela dig själv – och bli sund, trygg, glad, vuxen, lycklig, ansvarsfull, positiv, nöjd, självständig, stadig, harmonisk och helt befriad – efter den/ de toxiska, narcissistiska relationen/relationerna!♥️🧘🏼‍♀️

Bli ditt bästa Jag!
Ditt äkta Jag!

Att få vara:
Ditt sanna, trygga, sunda, harmoniska, lyckliga, glada, nyfikna, positiva JAG – som INTE längre läcker energi på komplicerade, destruktiva, motsägelsefulla, tvångsmässigt flyktbenägna, osunda, dysfunktionella, tilltufsade, manipulativa, toxiska personer…

Puh!!!

Wohooo!!!🤸🏼‍♂️🤸🏼‍♂️

Jag, Inge-Mo, har gått Yvonne Fuchs The Work (Byron Katie) tre stegs helgkurser + påfyllnadsdag + lyssnat på Katie i Stockholm två gånger, läst böcker, gått kurs online m m. Nog det bästa jag någonsin gjort i min personliga utveckling. Yvonne är fin, snäll och vass. Hon ifrågasätter direkt på ett mycket gulligt sätt historier vi har fastnat i. Rekommenderas varmt!!

Facebook-grupp: YVONNE FUCHS – Personlig Utveckling, Sundhet o Genuin Livsglädje