Mer information om Sorgearbete & Bevittning

Sorgearbete – Certifierad Sorgbearbetare via Sorginstitutet – Bevittningsritual

Sorg & förluster hinner vi ibland uppleva många av under ett liv. Allt från plötslig spädbarnsdöd, missfall, barn, unga, tonåringar, kära husdjur, medelålders samt äldre som haft långa liv dör ifrån oss. Skilsmässor, separationer, olyckor, katastrofer, konflikter, trauma, våldtäkt, grov misshandel, en dysfunktionell barndom, en toxisk relation (eller flera) som påverkade ens liv på ett negativt sätt, sjukdomar som tagit kraft, energi, pengar, arbets- och pensionsmöjligheter, mobbing, förlora hemmet/huset/trädgården, skuld, skam, beskyllningar (rättvisa som orättvisa), dömd (skyldig som oskyldig), bestraffad.

Sorgearbete/-coaching för enskilda

Som Certifierad Sorgbearbetare erbjuder jag enskilda sessioner eller paket om åtta på plats inne i Stockholm, ca 1 timme per gång, en gång i veckan och däremellan hemarbete. Eller via Zoom/annan onlineplattform. Du ska ha läst boken innan då du då är långt mer förberedd och vi sparar värdefull tid. Och helst ska det ha gått sex månader sedan det speciella händer så att du hinner landa lite grann.

Genomgång av vilken slags sorg/förlust det handlar om, hur människors reaktioner varit, tidsspann sedan det hände, skanning och benämning av känslor. Du står för vad du vill prata om, jag för verktygen, modellerna och coachingen. Gör en förlust- och en livsinventering enligt min modell för att få en överblick, komma ihåg alla, men också släppa taget, konstatera och försonas med allt som hänt och varit, samtidigt som du har en tacksamhet över att du än så länge är kvar på denna jord. Hemarbete ingår i detta moment då ett ganska stort jobb. Möjliga tillval: För högre välmående och ökad livskvalitet Andningstekniker. Sömn. Kost. Träning. Hypnos.

Bevittningsritual – att bära vittnesbörd över det som hänt mig

Du tar med dig ett brev som du läser upp med allt om vad du varit med om, skulle vilja ha sagt, gjort, inte gjort, hur det känns nu efteråt och vad som ännu fattas. Vad är din del i det hela, vad gäller den andra personen? Vad är de sista raderna till personen/stället som du härmed vill få fram, innan du bränner brevet?

Jag står för fullständig och neutral närvaro, avskildhet, konfidentialitet, om så via Zoom, pappersnäsdukar, papperskorg samt metallhållare för brevbränning (och eldsläckare), tänt ljus, blomvas och ett speciellt kristallkluster (om du vill och är på plats på Södermalm annars kan jag tipsa om vilket slag du kan köpa och använda.) Jag ställer inga frågor efteråt, inga som helst kommentarer. Du blir bjuden på en kopp lugnande te efteråt, en speciell kram (om inte Covid-tider) och adjö. Jag rensar rummet innan och efter med Pino Santo (säg till om du är doftkänslig.) Vi har också en mycket försiktig kattmadam så pälsallergiker går inte.

Denna ritual är byggd utifrån tre utbildningar. Sorgbearbetning i Sverige. Storytelling i England. Inquiry i Danmark. Samt egna erfarenheter.

Hör gärna av dig om frågor, diskussion om upplägg. Var och en får alltid ett 15 minuters kostnadsfritt samtal.

Min Facebook-grupp: Sorgbearbetning – Grief Counselling
https://www.facebook.com/groups/694920061444236

Sorginstitutet: www.sorg.se

När brustna hjärtan läker: https://www.sorg.se/fakta-om-sorg/nar-brustna-hjartan-laker/

Boken SorgbearbetningEtt handlingsprogram för känslomässig läkning vid dödsfall, separationer och andra förluster: https://www.sorg.se/butik/boken-sorgbearbetning/